Ma: második GDG

Ma kerül megrendezésre a második GDG fejlesztői konferencia.  A 2013. október 28-ai meetup két előadással várja az érdeklődőket, és különlegessége, hogy ezúttal kétnyelvű (angol és magyar) lesz, hiszen Harangozó Gábor mellett az egyiptomi szoftverfejlesztőt, Amr Mohamed Abdelwahab is vendégül látják a szervezők.

Az első előadás témája a Google Web Toolkit (GWT) lesz. A GWT rövid bemutatását és egy kisebb lélegzetvételű projekt elkészítési folyamatát Harangozó Gábor fogja ismertetni.

Másodikként a Google Apps Scripttel ismerkedhetnek meg a hallgatók. A GAS egy szerveroldali JavaScript (az 1.8-as JavaScript-re épül), ami Google Felhőben fut. Az teszi érdekessé, hogy önálló alkalmazásként is használható, de a Google egyéb szolgáltatásait, például a Google Drive alkalmazásokat vagy az Adwords-öt is ki lehet vele egészíteni, így javítani a szolgáltatás minőségén. Erről Amr Mohamed Abdelwahab fog a GDG keretein belül bővebben beszélni.

Mindkét előadás 15-30 perces lesz és az előző konferenciához hasonlóan a Váci úti Panoráma Irodaház, Budapest első Cloud Ready irodaháza ad otthont.