Budapesten is debütál a GDG

A Google fejlesztői technológiái iránt érdeklődő szakembereket tömörítő egyesület, a GDG végre Budapesten is bemutatkozik. Ráadásul az eseménynek stílusosan a város első CloudOffice irodaháza ad otthont.

Szeptember 23-án, este hét órától a Váci úti Panoráma Ház, Budapest első CloudReady irodaháza látja vendégül a szakemberek csoportosulását. A meetupon összesen négy, egyenként 10-15 perces előadást hallgathat meg a közönség. A szervezők igyekeztek minél változatosabb témákat megadni, még akkor is, ha ez azt jeleni, hogy kevésé a népszerű keresőprogramhoz kapcsolódó kérdések is helyet kapnak a repertoárban. A szoftverfejlesztés biztonsági kéréseiről Kollár György fog beszélni, Sándor Szabolcs a nyílt forráskódú modulok használatával kapcsolatban ad elő, aminek előnye a weboldalak felgyorsítása. Vincze Róbert a Java-t érintő tapasztalatairól, míg Maczkó István a Google Tag Manager marketing területén való használatáról tart rövid ismertetőt.

A Google Developer Groups (GDG) fókuszában elsődlegesen fejlesztői és technikai kérdések állnak. Témái a Google fejlesztői technológiái, kezdve az Android-tól, az App Engine-en keresztül a Google Chrome-ig.